Monday, April 4, 2011

Sekadar

Lumrah..
Takdenye..sepanjang masa kite akn sentiasa bersemangat..
Takdenye..sepanjang masa..kite akn mampu mendongakkan kepala ke atas sambil kaki terus melangkah..
Tak!
itu hakikat..ade masanye kite akn down jugak oleh pelbagai perkara..
dan,kite kena ingat jugak..
kite ade Maha Mencipta..
Kite ade kawan-kawan rapat..
kite ade family..
Inilah yang akan membantu menaikkan kembali semangat kite..kembali mengcaskan bateri kite yang terkadang lemah..
Aku pun akui..diri ini pun sebegitu juga..
tapi ak bangga sebab ada yang membangkitkan diriku kembali..
dan pernah juga.
ak membenci mereka yang mempermainkan perasaanku,kepercayaanku..
tapi..
kite kena ingat..berbalik pada keteguhan kite..prinsip kite..
kalau aku..
as long aku tak buat benda yang sama dia buat pada aku..itu dah sangat memadai..
ak banyak belajar dari kesilapan..
namun,selalunya..kite akn lost kawalan diri bila dah masuk dalam dunia cinta..
Memang diakui..ada yang tak bersederhana dalam bercinta,bkn memberi..
dan kerna ini juga..kadang2 kite akn merasa lebih pedih,lebih pahit bila lautan yang tenang dilanda ombak.

Jalan terbaik..janganla ikutkan sangat apa yang dirasa*menasihati diri jugak nie*
Ambikla masa untuk bertenang kerna bila kite still push diri kite semasa emosi tengah xstabil..bermacam benda yang x diduga akn kite buat..dan..ada kemungkinannya..kite takkan boleh tarik balik..
so,better mencegah terlebih dahulu,kan?=)
Ini semua perjalanan dalam kite meniti dunia kedewasaan..xdenye kite xdiduga..sedangkan para anbiya pun diduga,bahkan lebih teruk,so,apatah kitekan?:)



Maaf,hanya mengukir nukilan dari pengalaman..
p/s:Untuk sekadar renungan sahaja,dan untuk salah seorang teman blog ye..=)
Moga anda mampu bangkit kembali tanpa menyimpan rasa amarah mu itu..chewah!XD

12 comments:

jil0t a.k.a AgOnG jEpUn said...

errr...huu..ok..~
pengalaman mengajar kita..
pengalaman jugak mendewasakan kita..
im alwyz beside u..^_~

KayRole KaiXa IskanDar said...

thanks,zack..=)

jil0t a.k.a AgOnG jEpUn said...

z seyh..haha..no hal,wlcome bro~
^_~

mY LifE!!!!! (^_^) said...

thanks... byk iktibar..=)

KayRole KaiXa IskanDar said...

dan dan je bnyk iktibar..huhuhu..dak kecik!updatela lg..:)

mY LifE!!!!! (^_^) said...

ape yg update??? xpham???

adeqmanje said...

ok..aq nk ayat yg last 2 ea.. :)

KayRole KaiXa IskanDar said...

dak kecik:update post blog lg la..
kak su:KAK SUUUUUUU!!!!!!!miss u!ngeh3...nak ke?sila bayar..haha..

mY LifE!!!!! (^_^) said...

huhuhu..dh updte big bro.. but juz short entry..=)..

adeqmanje said...

hahahaha..2la..rindu ko gak.. :(

KayRole KaiXa IskanDar said...

dak kecik:xpe..hihi..dh bace..:P
kak su:yeke?huahuahua..nasi grg!!!haha..

adeqmanje said...

ahahaha..da duk umah 2..ape lg..suh mak masakla.. ;p

Followers