Wednesday, June 23, 2010

CeTuSaN sEkOlAh

Hye hye..hihi..pe kabar?mesti berat korang makin naikkan sebab balik rumah cuti sem selama 2 bulan kan...ye, 2 BULAN CUTI...dan daku xbalik rumah..waaaaa
*banjir dh bilik ni*


Korang semua perasan x perubahan pada budak yang bersekolah sekarang nie?Maksud aku,diorang lagi advance dari mase kite bersekolah dulu.

Bayangkan,kite,form 1,xde lg telefon,xtaula yg lainkan,diorg nie,darjah 3,YE,DARJAH 3!!!dah ada henfon yang lagi canggih dari kite..Pelik tol..ape motif nye nak ada fon secanggih tu pada usia yang sungguh muda?Dia dah pandai sangatla ngan internet,mms sume tu?

Nie sume gara-gara go adik ak la..ak dpt first fon mase form 3,adik ak dpt fon yg flip,kamera 3 mp,darjah 6..Mau tak jeles ak..fon pertama ak pun hanyala 3100,bkn ada kamera pun,tp dia..oh ayah,oh ibu,dengarkanlah..rintihan dan luahan hatiku..etc..


Lagi satu,mase jadi fasi untuk bebudak sekolah aritu,pergh..tergamam ak..mana taknya,budak nie minta email dan nombor,dia bg i-phone..tuan dan puan,diulangi,I-PHONE!!!!32 GB!!!


sungguh bengang rasanya hati ku,bagai retak seribu(dramatik sangatla pulak kan?)haha..Dia ada 2 I-PHONE tu...mula2 ingat satu je,rupanya 2..sakit kepala ak...huhu..

Rasa macam nak cakap je.'ADIK,ADIK MUDA LAGI,FON NIE XSESUAI UNTUK ADIK,MEH CIKGU GUNA(DIORG PANGGIL FASI CIKGU),KAMU XPANDAI SANGAT GUNA GADGET GINI.'






Tp tu hanyala monolog semata-mata..

6 comments:

hANySS JonG said...

hahaha...kesian org2 mcm kita...tp besyukurla atleast kita sikla secepat budak2 zmn nektok terpengaruh dgn arus globalisasi..haha

KAYROLE 'KAIXA' FAEZY said...

anis:yalah tek,hihi..p ku mok juak merasa gya..haha

LaDy_vicQa said...

just one word --- gilerlah!!!

KAYROLE 'KAIXA' FAEZY said...

qa:memang pun..jom sama-sama sebut.."GILERLAH!!!"

cahaya mata ;) said...

ahaks..
welcome to the club.
ak mmg da lama pasan dak2 skg ni advance smcm..
x mcm kite dlu2 kn kerol..

KAYROLE 'KAIXA' FAEZY said...

memang pun,cahaya mata.huhu..nak jugak jd camtu kalo blh..KALAU BOLEH~~~

Followers