Wednesday, March 10, 2010

WHAT IS GOING ON...

Its been awhile...how are you?hope you are fine as always.
Nowadays,i have been in a very miserable situation that maybe not even my roomate knows.I am very down right now.
WHY?
WHY?
WHY?

Well,to put it simple,im not satisfied with what i have get for my marks with the efforts that i put into it.Its not worth it!!!NOT EVEN WORTH IT!!!!
Im starting to losing my grip now...hate it when get caught again in this situation.How am i going to improve my grade like this..

why am tested like this...i cant stand it anymore,the weight is to much this time for me to cope with it.
All i can do now is pray and hope im not losing the light.

Hanya menangis sendirian tanpa ada yang sedar akan beban yang ditanggung.Memang,memang ak ketawa,tersenyum,tp buat masa ini,dalaman tak tersenyum sebagaimana di luar.Benda nie ak dah hadapi buat masa yang panjang,cuma kali ini,memang menduga.
Pernah satu ketika dulu,ak pergi buat pemeriksaan kesihatan,doktor nie panggil ak dan tanya knape result pemeriksaan x sama dengan fizikal ak.coz kadar metabolisma aku tinggi,1798,then tekanan darah ak tinggi,tp x mcm org yg sakit drh tinggi.Then dia tambah lg.
"Anak nie,sy tngok mcm EMOTIONLESS je,knape ye?anak ade masalah ke?"
ak jwb takde,biasa je.
"Anak nie saya tengok mcm suke memendam,sukar nak luahkan dgn sesape ape yg anak rasakan,betol?"
ak hanya membisu sambil tersenyum,tidak mengiyakan dan dalam masa yg sama tak pulak menidakkan.


"Perasaan yang anak rase,jgn cuba buang.Nanti anak akn jd lebih teruk,walaupun anak xboleh nak meluahkan,sekurang-kurangnya,anak jangan bunuh perasaan tu.BAHAYA."
ak mula wat muke xfhm walhal,ape yang dia cakap smua betol..ak nak menangis dh mase dia kate gitu,huhu..

Dia kate la ak nie anak yg baik sebnrnya(lpas ak cter latar blakang ak mcm mane dgn dia,mcm mane ak leh survive dari bnda yg sama mcm nie sebelum nie.)Tp skang mcm tak mampu lg dh ak nak hadapi.

Pernah jugak ak trfikir nak buat bnda yg bodoh tp ak fikir balik...Ak xsebodoh tu sampai nak buat bnda mcm tu.Jd ak pun biar je la benda tu membunuh ak dari dalam perlahan-lahan dan dalam masa yg sama,cuba cari jln ntuk atasinya.Tak taula berapa lama ak boleh brtahan lg.

Ak masih mampu nak trsenyum,bergurau senda tp bila ak bersendirian,ak kembali menjadi org yg ak sendiri xtau sape.
Ak betul2 dah xmampu....semlm adela kwn ak nie,dia ym dgn ak,dia katela diapnh hadapi org yg jenis mcm ak(ade jugak jenis ye???)then dia katela,ak xmampu nak luahkan dgn sumone yg ak suke dia,then ak jenis yg bila dh rapat baru tau sape diri ak yg sbnar.coz dia trkejutla knape ak leh jd mcm nie sdangkan ak x mcm nie..

saban hari ak hanya mampu menangis waktu mandi,huhu...

Tp ak xkisahla org nak kate ape,even if aku trguris ke,kecik ati ke,ak lbih senang kate x dan belaja menyembunyikan kelukaan ak dari org lain.

Nie sebab ak xnak org lain bersedih,ak nak tengok diaorg gembira,sentiasa tersenyum,ceia selalu,xkirala ape yg berlaku pada ak,ak tetap nak diorg gembira.Sama jugak dgn spa yg ak trtarik,kalo dia couple dgn org lain pun takpe,ak xkisah(kot) asalkan dia gembira,ceria selalu.Tu dh cukup bg ak.
Lg pun ak cube buang prasaan yg ak ade pd dia,xnakla bagai mendengar guruh di langit,air dalam tempayan dicurahkan.(xtaula betul ke x,huhu..)

Sekarang,ak betul-betul berjuang meneruskan kehidupan,cuba stay ceria seperti selalu.walau ak dh xmampu nanti,(walau selepas ak pergi for rawatan emosi mase cuti ritu),ak tetap hargai korang semua,korang memang terbaik.Kadang ak rasa mcm ak kerdil sngat bila dgn korang.

Kalo ak ade buat salah,ak minta maaf,xkirala sama ada sengaja atau x,ak manusia biasa yg tak terlepas dari kekhilafan.
Mcm yg ak salu kate,
CHEERS,SMILE,INFACT,DO SMILE ALWAYS.
Ak hargai kehadiran korang dalam hidup ak.
Jasa korang memang ak xmampu nak balas,hanya TUHAN je yang mampu membalasnya untuk korang.
Ak akn sentiasa semat segala ingatan bersama korang-korang semua dalam hati ak.
SENYUM SELALU OK?

3 comments:

adeqmanje said...

krol...sedih aq bc entry ko nih..xpe2..kite sme2 survive k.. :)

Dateen said...

krol.. aii boh sedih2 ehh.. besa la manusia mmg mcm ya... but ko plu ingat k.. xda benda yg akan terlerai selagi apa yg terbuku xdiluahkan.. even ssh ko nak luahkan kat org lain... aku cdngkan ko tulis la segala masalah ko ya dlm kertas.. den letak dlm botol n pergi buangkan dlm sg k... ko nak bakar kertas ya pun ok jak... btw apa2 pun terjadi aku tetap sokong ko... aku tau ko knl sapa dirik ko nak?? so sabar ya.. tuhan nak uji ko ya.. apa2 pun iboh lupa TUHAN k.. NYA jak dpt dgr luahan ko fren~~

Mizah Adam said...

1) sedih baca entry kau.. rilex2.. kayrole gagah!!
2) OMG AKU SUKE GILAR KO PNY BANNER BIGBANG BEB BIGBANG!!!! WOOOHOOOO!!! heheheh~

Followers